Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Urheilukuvaus

Eppu Normaali totesi aikanaan, kuinka ”must’ on tullu, urheiluhullu”. Suomalaiset ovatkin urheiluhullua kansaa, sillä ainoastaan suomalainen lähtee lenkille sään ollessa huonoimmillaan. Päteekö sama sisu myös urheilukuvauksen suhteen? Nimittäin uusi trendi yhdistää suositun kuvausharrastuksen urheiluun erittäin tehokkaasti.

photodune-5748800-sport-xs

Meistä kaikista ei tule Litmasia tai Selänteitä. Mutta tämä ei tarkoita sitä, etteivätkö niin sanotusti vähemmän lahjakkaat urheilijat voisi nauttia lempilajeistaan jossain muussa muodossa, jonka kautta heidän toisenlaiset lahjakkuutensa tulevat esiin. Urheilukuvauksen avulla pääsee nimittäin elämään lempilajinsa elämää linssin toiselta puolelta.

Kaappaa tapahtuman tunnelma

Hyvin kuvien nappaaminen esimerkiksi jalkapallo-ottelun aikana vaatii kuvaajalta itseltään jonkinmoista kokemusta. Esimerkiksi hyvän tilannekuvan ottaminen tilanteessa, jossa pelaaja hörppii vaihtopenkillä vettä, ei välttämättä kaappaa ottelun tunnetasoa tai pelaajien motivaatiota. Toisaalta sattuman avulla urheilukuvaajat ovat saaneet talteen myös mitä hullunkurisempia kuvia!

 

Huippulaadukkaiden varusteiden ja ammattitaidon lisäksi onni pelaa myös mukana hyvän urheilukuvan metsästämisessä. Eittämättä kaikkien aikojen paras urheilukuva syntyi hyvän ajoituksen ja sijoittumisen lisäksi puhtaalla säkällä. Usain Boltista otettu kuva juuri ennen hänen voitettua jälleen kerran ylivoimaisesti 100 metrin kultaa Moskovan MM-kisoissa on kiistelemättä tähän asti eläneen urheilukuvausalan paras otos. Kuvassa Bolt himmailee ylitettyään maaliviivan ja hänen takana horisontissa näkyy salama (englanniksi bolt) juuri oikealla hetkellä, tehden kuvasta välittömän legendan.

Kuvat kondikseen koneella

Kuvauskaluston kehitys tekee kuvista luonnollisesti parempilaatuisia. Mutta ehkä suurin syy teräville ja kauniille kuville juontaa juurensa kuvakäsittely-ohjelmistoihin, joiden avulla kuvia voidaan manipuloida, muokata ja parantaa jälkikäteen. Näin ollen lukijoille ja katsojille tuodaan silmien eteen vain parhaat ja valikoidut kuvat ehkäpä satojen joukosta. Sama pätee myös videokuvaan television kautta (HD-, 4K ja teräväpiirto).

 

Ei muuta kuin kamera matkaan minne ikinä menetkään!